jueves, 2 de octubre de 2008

Budisme


Doncs si, com ja vem comentar en un altre post, estem pensant en fer-nos budistes.

"Per que?" us preguntare-ho. I realment, no és la pregunta adient, ja que segurament no tindreu gaire clar que és el budisme, només que van rapats i amb tuniques taronjes... Però, en que creuen aquests monjos?

Les respostes que comentaré, son extretes d'un llibre "Buena Pregunta, Buena Respuesta" de S. Dhammika traduït per Sergio Logares, que recomano llegir a tothom que estigui minimament interesat, com a mínim millorarem el nostre nivell cultural.

Les ensenyançes de Buddha es centren en les Cuatre Nobles Veritats. No us espanteu, és més facil d'entendre que el scheduling d'un sistema operatiu.

  1. La Primera Noble Veritat és que la vida és patiment. I en això, crec que tots estarem d'acord.
  2. La Segona Noble Veritat és que tot el patiment ve causat pel desig. Quan volem una cosa, i no la aconseguim, patim. Quan volem caure bé i som rebutjats, i fins i tot quan aconseguim el que volem, és una felicitat temporal, perque de seguida perdrem l'interés i voldrem una altre cosa. Per tant, el desig ens priva de la felicitat.
  3. La Tercera Noble Veritat és que el patiment pot ser superat i arribar a la felicitat. Quan deixem d'aferrar-nos al desig inútil i aprenem a viure gaudint de les coses que ens ofereix la vida llavors arribem a ser lliures i feliços.
  4. La Cuarta Noble Veritat és el Camí que porta a la superació del patiment. I d'aquest en parlarem més en profunditat si en teniu interés.


Ara que ja sabeu una mica més del Budisme, potser ja no us pregunte-ho el per que, no?



Per més informació visiti el seu cercador de informació habitual.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Jaiiiii
2 cosetes a comentar: veieu Gran Hermano??????
ais.. aquesta gent..
l'altra: si bra vol dir bé, d'on vindrà wonderbra? xDD (podeu no riure)
Wenu gent, espero que no passeu gaire fred i l'examen anés molt bra :P
Petons!!

Anónimo dijo...

Su: Si que veig GH, encare q el meu nuvolet em fa posar-me els cascos pq diu q li posa nervios escoltar-ho.

Mike: Si Dios existiera, GH (todos sus participantes y su publico) no existiría. Una razón más para ser budista.

Susanna dijo...

Ualaaaa asi que quieres ser budista!!
Pues estoy contigo, creo que seguir unas pautas/consejos para ser mejor persona és un bien para todos!
Ya nos informarás más del tema,que hay un millar de preguntas en el aire!!
Bessotes

Anónimo dijo...

Guenoooo (si bueno amb g, ja que fem castellanismes, fem-los amb faltes). Aixo de que el budisme es tan macu... jo vull ser crisitia, perk prediquen el respecte als altres, el perdo, la pobresa (en el sentit de no acumular rikeses, k es el k korromp la gent) i totes d'aquestes coses. per proposar, l'esglesia cristiana no es queda curta, ara, la budista no se si compleix aixo que diu o fa com la cristiana que "del dixo al hecho hay un buen trecho". (si hi ha aqui algun creient, ho sento, pero soc anti esglesies, en vaig molt cremat, es mes, si algu es creient i s'ha ofes, que es foti xd)

Anónimo dijo...

Doncs jo sóc creient!!
Però trankil, no m'he sentit pas ofesa! Crec que tens tota la raó, a mi l'esglèsia em sembla una empresa molt antiga que fins ara ha anat força bé!
Jo de la religió catòlica em quedo amb la part de ser bona persona, fer el bé,..., amb totes aquelles coses que se'm raonaven i feien entendre al meu cole de monges durant 10 anys!!
Per això volem ser budistes, pk és una filosofia de vida!